Jag har så länge jag kan minnas älskat djur i allmänhet och hästar i synnerlighet ! När jag var liten så hade grannen travhästar som jag fick rida lite barbacka på och när jag fyllde sex så fick jag äntligen börja på ridskola. Det ena ledde till det andra och efter några år hade jag tjatat till mig min första egna ponny – Sylja, en norsk Nordlandshäst som jag lärde mig grunderna på. Åren gick och jag ville träna, tävla och utvecklas mer och då kom Shangall in i bilden. Shangall var ett arabiskt fullblod som jag lärde mig otroligt mycket på. Shangall är nog också den häst som många fortfarande förknippar mig med, då det är honom jag haft mina största framgångar med! Tyvärr gick Shangall bort p.g.a. en allvarlig skada vintern 2011.


Jag gick 3 år på Lilleruds Naturbruksgymnasium utanför Karlstad. Efter gymnasiet jobbade jag i ca ett och ett halvt år hos Peter Ljungberg. Därefter var jag en period i USA och jobbade hos Brian Bell och Don Boyd.
Jag har haft praktik och jobbat hos ett antal fler hästmänniskor och ryttare i diverse discipliner i kortare perioder, före efter och under gymnasietiden.


Jag försöker hålla mig så allround som möjligt. Som många säkert redan vet så rider jag själv såväl Western som klassisk dressyr. Just nu har jag ingen egen dressyrhäst men jag håller igång på en del kunders hästar och har en del dressyrlektioner varje vecka. Inom Western har jag provat på att tävla de flesta grenar, allt från Reining, Team Penning, Heard Work, Pleasure, Trail, Roping, Pole bending… Jag har själv valt att framförallt satsa på westernridningens ridgrenar allt från Western Pleasure, Trail & Hunter till Reining. Jag är inte rädd för att blanda de olika ridstilarna och ta del av det bästa från flera världar. Jag tror att hästarna måste få tid att bli starka fysiskt och mentalt. Den långa vägen är oftast den kortaste. En bra grundridning räcker långt och när hästarna är starka och stadiga där så går det oftast både snabbt och enkelt att bygga vidare mot tävling om man så önskar.


Jag har ett stort intresse för människor och hur vårt lärande går till. Det är viktigt att tänka på att inlärningen tar olika tid och kan ske på olika sätt för olika personer, oavsett om man är barn, ungdom eller vuxen.
Det är viktigt för mig att arbeta för en bra grundsits, att lära sig att känna och rida med känsla och att få en tydlig kommunikation och en effektiv ridning.


Mitt mål med verksamheten är att skapa långsiktiga relationer med mina kunder och att förmedla såväl kunskap som glädje i umgänget och arbetet med och omkring hästar och ridning. Själv strävar jag ständigt efter att utveckla min ridning och att bli en bättre ryttare. För mig är vardagen med stalljobb, träning och umgänge med hästarna något som jag värderar högt. Jag är också en inbiten tävlingsmänniska och då är självklart ett stort mål att tävla framgångsrikt.


Efter att ha jazzat runt i västergötland i snart tio år, bor jag nu med min sambo, diverse djur och hästar på en liten gård strax utanför Grästorp.